ვაშლის ღვეზელი იოგურტით
დრო 40წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ვაშლის ღვეზელი - ეს არის ნამცხვარი, რომლის მომზადებაც წლის ნებისმიერ დროს შეგვიძლია. თუმცა, შემოდგომის დადგომისთანავე, სახლის ნამცხვრის სურნელი, არა მხოლოდ დესერტთან ასოცირდება, არამეს სიმყუდროვესთანაც.

ინგრედიენტები

  • იოგურტი - 1 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • ქოქოსის ზეთი - 1/2 ჭიქა
  • ფქვილი - 3 ჭიქა
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა
  • ვაშლი - 3 ცალი
  • ნუში, დაჭრილი - 2 ს/კ
მომზადების წესები

იოგურტს დაუმატეთ შაქარი და ვანილის შაქარი. 
დაუმატეთ კვერცხი და ქოქოსის ზეთი და გააგრძელეთ თქვედა.
ცალკე ჯამში ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მიღებული მასა დაუმატეთ იოგურტის მასას.
გამოსაცხო ფორმას წაუსვით ქოქოსის ზეთი და გადაიტანეთ მასში ცომი.
ვაშლი გაფცქვენით, გაჭერით შუაზე, ამოაჭერით გული და დაჭერით თხელ ფირფიტებად. დაალაგეთ ცომზე ლამაზი ორნამენტით.
მოაყარეთ დაჭრილი ნუში და 2 ს/კ ყავისფერი შაქარი.
აცხვეთ წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!
 

ტეგები:
ღვეზელი ვაშლი დესერტი იოგურტი ნანახია: 940