მსხლის ღია ნამცხვარი
დრო 60წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 150 გ + 1 ს/კ მსხლისთვის
  • 1 ლიმონის ცედრა და წვენი
  • მაწონი - 250 მლ
  • ზეითუნის ზეთი ან დარბილებული კარაქი - 150 მლ
  • გამაფხვიერებელი - 1,5 ს/კ
  • ფქვილი - 250 გ
  • მსხალი - 2-3 ცალი გაფცქვნილი, თხლად დაჭრილი
  • მწიკვი მარილი
მომზადების წესები

კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ, დავუმატოთ მაწონი, ლიმონის ცედრა და წვენი, ზეითუნის ზეთი, ფქვილში არეული მარილი, გამაფხვიერებელი. ცომი ჩავდოთ ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ 26 სმ დიამეტრის ფორმაში, ზედ დავაწყოთ მსხლის ნაჭრები, მოვაყაროთ შაქარი და 180 გრადუსზე 35-40 წუთი გამოვაცხოთ. გაგრილებულ ნამცხვარს შაქრის პუდრი მოვაფრქვიოთ.

ტეგები:
ნამცხვარი მსხალი ნანახია: 2407