ფუნთუშები კეფირსა და კარაქზე მოზელილი ცომით
დრო 35წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 400 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • კეფირი - 250 მლ
  • კარაქი - 175 გ
  • მარილი - 3/4 ჩ/კ
  • გამაფხვიერებელი - 1/2 ჩ/კ
  • სოდა - 1/2 ჩ/კ
მომზადების წესები

გაცერით ფქვილი, შეურიეთ გამაფხვიერებელი, მარილი და სოდა.
ჩანგლის მეშვეობით აკეპეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი ფქვილში, დაუმატეთ კეფირი და მოზილეთ ცომი.
გაყავით ცომი 2 ნაწილად. გააკეთეთ ცომის ნახევარი და ამოჭერით ჭიქის ან სპეციალური ფორმის მეშვეობით 6 ცალი ფიგურა. ასევე გააკეთეთ ცომის მეორე ნაწილისგან.
წინასწარ გაახურეთ 220 გრადუსზე ღუმელი და აცხვეთ ფუნთუშები დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.
გამომცხვარ ფუნთუშებს შეგიძლიათ წაუსვთ კეფირი და მოაყაროთ შაქარი. გამოდის საოცრად ნაზი და ჰაეროვანი ფუნთუშები.

ტეგები:
ფუნთუშა კარაქი კეფირი ნანახია: 1556