ყაბაყი თურქულად
ყაბაყი თურქულად
დრო 40წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი - 2-3
  • ხახვი - 1
  • პამიდორი - 2
  • ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
  • ბულგური ან ბრინჯი - 3 ს.კ
  • ოხრახუში - 1/2 კონა
  • პიტნა - 2-3 ღერი
  • კამა
  • მდუღარე წყალი - 150 მლ
  • წიწაკა
  • მარილი
  • მაწონი ან ნატურალური იოგურტი - 150 გ
  • ნიორი - 2 კბ
მომზადების წესები
ყაბაყი გავფცქვნათ, თესლებისგან გავასუფთაოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. სქელძირიან ღრმა ტაფაზე ზეთში მოვშუშოთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი პამიდორი და ტომატ-პასტა და კიდევ 5 წუთი გავაგრძელოთ შუშვა.

დავუმატოთ გარეცხილი ბრინჯი ან ბულგური, 3 წუთის შემდეგ დაჭრილი ყაბაყი, დავამატოთ მარილი, დავუმატოთ წყალი, დავუწიოთ ტემპერატურას და ვადუღოთ 25 წუთი ბრინჯის მომზადებამდე. დავამატოთ დაკეპილი მწვანილი, სანელებლები და სუფრასთან მიტანისას ზემოდან მოვასხათ დაჭყლეტილი ნივრით შეზავებული ნატურალური იოგურტი ან მაწონი
ტეგები:
მაწონი ბულგური პამიდორი ყაბაყი ნანახია: 37155