ვაშლი გათალეთ, გაჭერით 4 ნაწილად და ამოაცალეთ გულები. შემდეგ დაჭერით თხელ ნაჭრებად და ჩალაგეთ ჯამში. მოასხით ვაშლის ნაჭრებს ლიმონის წვენი, მოაყარეთ შაქარი, დაუმატეთ ვაშლის წვენი და ვანილის ჩხირის თესლი. ფრთხილად ამოურიეთ. ფორმის ფსკერზე ჩააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით კარაქი და ჩალაგეთ ვაშლის ნაჭრები ფენებად. ეცადეთ, მჭიდროდ ჩაალაგოთ. აცხვეთ ღვეზელი წინასწარ 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 2,5 საათ. შემდეგ გადააფარეთ ღვეზელს ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 1 საათი. გააცივეთ ღვეზელი კარგად, სანამ ფორმიდან ამოიღებდეთ. მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით!