იხვი ღვინით და ქლიავით
იხვი ღვინით და ქლიავით
დრო 1560წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს არაჩვეულებრივად გემრიელი კერძი კარტოფილის პიურესთან ერთად შეგიძლიათ მიიტანოთ სუფრასთან.

ინგრედიენტები

  • იხვის ნაჭრები - 1 კგ
  • შავი ქლიავის ჩირი - 250 გ
  • წითელი ტკბილი ღვინო - 400 მლ
  • წვრილი ხახვი შალოტი - 200 გ
  • ახალი სტაფილო, პატარა ზომის - 300 გ
  • დაფნა - 2 ფოთოლი
  • ქონდარი - 1/2 ჩ.კ
  • მარილი და პილპილი
  • ბულიონი ან წყალი - 100-150 მლ
მომზადების წესები
ქონდარი, მარილი და ერთი დაფშვნეტილი დაფნის ფოთოლი ავურიოთ და იხვის ნაჭრებს წავუსვათ. მაცივარში 12 საათით შევდოთ.

ამავდროულად ქლიავის ჩირი ღვინოში ჩავალბოთ.

მეორე დღეს  იხვის ნაჭრები ტაფაზე დავაწითლოთ, 2-3 კოვზი ცხიმი დავტოვოთ, დანარჩენი კი გადავღვაროთ.

მოვშუშოთ ამ ტაფაზე ხახვი, დავამატოთ სტაფილო, შემედეგ იხვის ნაჭრები და ღვინო, რომელშიც ჩირი დავალბეთ.

წამოდუღების შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ, თავზე დავაფაროთ და 1 საათი ვშუშოთ. ჩავამატოთ მეორე დაფნის ფოთოლიც. 

საჭიროების შემთხვევაში დავამატოთ ბულიონი
ბოლოს დავამატოთ მარილი და პილპილი