ბოსტნეულის ფლავი სოკოთი
ბოსტნეულის ფლავი სოკოთი
დრო 55წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ამ კერძს განსაკუთრებულ არომატს სძენს სანელებლები - ეს უკანასკნელი მთავარი ელემენტია ფლავში. შეიძინეთ სანელებლების მზა მიქსი ან თავად შეკმაზეთ საკუთარი გემოვნებით. არ დაგავიწყდეთ ფლავის მთავარი სუნელი - ძირა.

ინგრედიენტები

  • ბრინჯი - 350 გ
  • ქამა სოკო - 250 გ
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ხახვი - 2 თავი
  • ნიორი - 2 თავი
  • ზეთი - 60 მლ
  • სუნელების მიქსი (ფლავისთვის) - 1 ს/კ
  • ტკბილი წიწაკა - 1 ცალი
  • მარილი - გემოვნებით
  • დაჭრილი მწვანილი - 2 ს/კ
მომზადების წესები

ცალკე მოხრაკეთ ზეთში ტკბილი წიწაკა და დაჭრილი წოკო. 
გარეცხეთ ბრინჯი. ნიორს მოაცალეთ ზედა ფენა. სტაფილო დაჭერით წრეებად, ან ჩხირებად, ხახვი დაჭერით ნახევარწრეებად. 
ჯერ მოხრაკეთ ხახვი და სტაფილო ზეთში 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაუმატეთ ბრინჯი. თუშეთ 5 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ. დაუმატეთ 2 ჭიქა წყალი და მაღალ ცეცხლზე მიიყვანეთ კერძი ადუღებამდე. დაუმატეთ სანელებლები და ნივრის მთლიანი თავები.
თუშეთ ფლავი 15 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე თავდახურულ ქვაბში. როცა წყალს მთლიანად შეიწოვს, მოხადეთ თავსახური და გააკეთეთ რამდენიმე ნახვრეტი ორთქლის ამოსასვლელად. შმედეგ დააფარეთ თავსახური და მიიყვანეთ სრულ მომზადებამდე.
ბოლოს დაუმატეთ ფლავს მოხრაკული წიწაკა და სოკო, ფრთხილად ამოურიეთ და გადაიტენთ ღრმა თეფშზე. მორთეთ დაჭრილი მწვანილით და ცხელ-ცხელი მიიტანეთ სუფრასთან.
გემრიელად მიირთვით!