ტორტი "რაფაელო"
ტორტი "რაფაელო"
დრო 240წთ
ულუფა 8
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ბისკვიტი:
  • კვერცხი - 5 ცალი
  • შაქარი - 5 ს/კ
  • ფქვილი - 5 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
  • ვანილი - 1 შეკვრა
კრემი:
  • ნაღები - 600 მლ
  • შესქელებული რძე - 1 ქილა
  • კარაქი - 200 გ
  • ქოქოსის ფანტელი - 100 გ
  • ამარეტო - 2 ს/კ
მომზადების წესები

ბისკვიტი - კვერცხის ცილას დავაყაროთ მარილი და ავთქვიფოთ ბეზეს მიღებამდე. დავუმატოთ შაქარი და თითო-თითო კვერცხის გულები. ბოლოს დავაცრათ ფქვილი და ვანილი და მსუბუქად ამოვურიოთ.
საცხობ ფორმას მოვუსვათ კარაქი, ჩავასხათ ბისკვიტის მასა და გამოვაცხოთ წინასწარ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში
30-35 წუთით.
კრემი - დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ კარგად, ნელ-ნელა ვუმატოთ შესქელებული რძე. მიღებულ კრემს ფრთხილად გადავურიოთ წინასწარ ათქვეფილი ნაღები. ბოლოს დავუმატოთ ქოქოსი და ამარეტო. კრემი გამოყენებამდე გავაჩეროთ მაცივარში 30 წთ. ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, დავნამოთ, გადავუსვათ კრემი, დავადოთ ბისკვიტის მეორე ფენა, ისევ დავნამოთ და დავადოთ კრემი. გავაფორმოთ სურვილის მიხედვით.

ტეგები:
ტორტი დესერტი რაფაელო ნანახია: 9397