სამეფო კერძი ვახშმისთვის - წიწიბურას და სოკოს ტეფტელები!
სამეფო კერძი ვახშმისთვის - წიწიბურას და სოკოს ტეფტელები!
დრო 35წთ
ულუფა 5
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ვიტამინებისა და მიკროელემენტების რეკორდული შემცველობის გამო წიწიბურას ბურღულეულის დედოფალს უწოდებენ. სცადეთ და მოამზადეთ ეს უგემრიელესი, სასარგებლო და ამავე დროს დიეტური კერძი.

ინგრედიენტები

  • წიწიბურა - 3 ჭიქა
  • ქამა სოკო - 800 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • კეტჩუპი - 5 ს/კ
  • ხახვი - 2 თავი
  • საფანელი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • სასურველი სანელებლები
  • ზეთი
მომზადების წესები

მოხარშეთ წიწიბურა.
წვრილად დაჭერით ხახვი და სოკო.
მოხრაკეთ ზეთში ხახვი, დაუმატეთ სოკო და თუშეთ 10 წუთი.
შემდეგ გაატარეთ მოხრაკული ხახვი და სოკო ხორცსაკეპ მანქანაში, წინასწარ გადაუღვარეთ ზედმეტი სითხე. ხორცსაკეპის მაგივრად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ბლენდერი.
დაუმატეთ გატარებულ სოკოს მოხარშული წიწიბურა, მარილი, პილპილი, სუნელები და კვერცხი. კარგად აურიეთ.
მიღებული მსისგან გააკეთეთ ტეფტელები, ამოავლეთ საფანელში და შეწვით ზეთში ყველა მხრიდან, სანამ არ დაიბრაწება.
შემწვარი ტეფტელები გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაში და მოასხით წყალში გახსნილი კეტჩუპი.
აცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 10-15 წუთი. 

გემრიელად მიირთვით!