შინაური კანფეტები რძის ფხვნილით
შინაური კანფეტები რძის ფხვნილით
დრო 60წთ
ულუფა 7
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

წარმოგიდგენთ ტკბილეულს, რომელსაც ვერ იყიდით ვერცერთ საკონდიტროში და სუპერმარკეტში, რადგან ის შინ მომზადებულია. 
მოამზადეთ ერთხელ მაინც ამ ტრიუფელების გაკეთება და აღარსდოს იყიდით მათ მაღაზიაში. ისეთი გემრიელია, უბრალოდ პირში დნება.

ინგრედიენტები

  • რძის ფხვნილი - 250 გ
  • შაქარი - 300-350 გ
  • კარაქი - 100 გ
  • წყალი - 100 მლ
  • კაკაო - 2-3 ს/კ
  • კარდამონი (ილი) - მწიკვი
მომზადების წესები

მოამზადეთ სიროფი. პატარა სქელძირიან ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და დაასხით წყალი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღების შემდეგ ხარშეთ 7-10 წუთი, სანამ არ გასქელდება.
გადმოდგით სიროფი ცეცხლიდან, დაუმატეთ კარაქი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
ისე, რომ არ შეწყვიტოთ მორევა, ნელ-ნელა დაუმატეთ რძის ფხვნილი. ურიეთ სწრაფად, რომ არ გაიკეთოს კორკოშელები. შემდეგ დაუმატეთ ილი და სხვა სასურველი სანელებლები (ვანილი, დარიჩინი). მოათავსეთ მასა მაცივარში 30-40 წუთი.
შემდეგ გამოიღეთ ტრიუფელის მასა. გააკეთეთ მისგან სასურველი ფორმის კანფეტები, ამოავლეთ კაკაოში და მოათავსეთ კონტეინერში. შეინახეთ მაცივარში. 
კანფეტები ინახება 5 დღე.