კომშის მურაბა თავისსავე წვენში
დრო 480წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კომში - 1 კგ
  • შაქარი - 1 კგ
  • კომშის ქერქების ნახარში - 1,5-2 ჭიქა
  • ლიმონის წვენი - 1 ცალი
მომზადების წესები

კომში გავრეცხოთ, გავფცქვნათ და ამოვაცალოთ გულები. რბილობი ნაჭრებად დავჭრათ და ლიმონი მოვაწუროთ. გულებსა
და ქერქს 2 ჭიქა წყალი დავასხათ და ვადუღოთ 10-15 წუთი. კომშის ნაჭრებს ასევე დავასხათ 1 ჭიქა წყალი და ვადუღოთ, სანამ ცოტა დარბილდება და წვენი დააშრება. დავასხათ 1,5-2 ჭიქა კომშის ქერქების ნახარში, დავაყაროთ შაქარი და დავდგათ ცეცხლზე. 5
წუთის დუღილის შემდეგ მურაბა კარგად გავაგრილოთ და ამ წესით კიდევ 2-ჯერ წამოვადუღოთ. როცა კომში კარგად დარბილდება,
წვენი კი შესქელდება, ჩავასხათ გასტერილებულ ქილებში.

ტეგები:
მურაბა კომში ნანახია: 6206