ბლინები ქათმის ლორის, ისპანახისა და მდნარი ყველის გულსართით
ბლინები ქათმის ლორის, ისპანახისა და მდნარი ყველის გულსართით
დრო 155წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წიწიბურას ფქვილი - 200 გ
  • ხორბლის ფქვილი - 50 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • რძე - 500 მლ
  • კარაქი - 30 გ
  • წყალი - 500 მლ
  • ლორი - 400 გ
  • ისპანახი - 150 გ
  • მდნარი ყველი - 200 გ
  • მარილი - გემოვნებით
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები

ღრმა ჯამში აურიეთ წიწიბურას ფქვილი და ხორბლის, დაუმატეთ კვერცხი, მარილი, გამდნარი კარაქი. აურიეთ ყველა ინგრედიენტი მიქსერით, თანდათანობით და უმატეთ ადუღებული წყალი. დადგით მომზადებული მასა 2 საათით თბილ ადგილას.
შეწვით ზეთში ისპანახი.
2 საათში ცომის ძირითად მასაში თანდათანობით ჩაასხით რძე, თან თქვიფეთ მიქსერით.
გაახურეთ ტაფაზე ზეთი და დაასხით ცომის ნახევარი. შეწვით ბლინი ორივე მხრიდან. ასევე შეწვით დანარჩენი ცომი.
მზა ბილნი დადეთ დასაჭრელ დაფაზე, წაუსვით მდნარი ყველი, ზემოდან გაანაწილეთ ისპანახი, წვრილად დაჭრილი ქათმის ლორი და გადაახვიეთ რულეტად.
გილოცავთ, ბლინის რულეტები მზად არის! მიირთვით ცხელ-ცხელი არაჟანთან ერთად. მოიმზადეთ არომატული ჩაი და ისიამოვნეთ.