შემწვარი წიწაკები სოკოსა და შებოლილი ყველის გულსართით
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ტკბილი წიწაკა, წითელი - 4 ცალი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ქამა სოკო - 200 გ
  • თეთრი ლობიოს კონსერვი - 1 ქილა (800 გ)
  • ნედლი ქონდარი - 6 ღერი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
  • შებოლილი ყველი - 100 გ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

წიწაკას ცალი მხარე ჩამოვაჭრათ და წვრილად დავჭრათ. თესლი ამოვუღოთ, ყუნწი კი დავუტოვოთ.
წვრილად დავკეპოთ ხახვი, ქონდარი და ნიორი, სოკოები ოთხად გავჭრათ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, დავუმატოთ ხახვი, ნიორი და დაჭრილი წიწაკა. 4 წუთში დავუმატოთ სოკო, ვშუშოთ კიდევ 3 წუთი. შევურიოთ ლობიო და ქონდარი და 2-3 წუთში მარილითა და პილპილით შევაზავოთ. საცხობ ფორმას წავუსვათ ცოტა ცხიმი. წიწაკები ამოვავსოთ მოშუშული მასით და ჩავაწყოთ ფორმაში. ზემოდან მოვაყაროთ გახეხილი ყველი და 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთით შევდგათ. ამ კერძს უხდება მწვანე
სალათა და ახალი თეთრი პური.