გოგრის არომატული და სასარგებლო მურაბა
დრო 600წთ
ულუფა 5
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • გოგრის რბილობი - 1 კგ
  • შაქარი - 1 კგ
  • ლიმონის ცედრა და წვენი - 1 ცალი
  • წყალი - 1 ჭიქა
მომზადების წესები

გოგრის რბილობი ფიგურული დანით დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, მოვაწუროთ ლიმონი და დავაყაროთ შაქარი. ქვაბში ჩავყაროთ დანარჩენი შაქარი, დავუმატოთ ცედრა, დავასხათ წყალი და ვხარშოთ 20 წუთი, შემდეგ დავასხათ შაქრიან გოგრას და მთელი ღამე გავაჩეროთ. დილით მოვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ გოგრა არ დარბილდება.

ტეგები:
მურაბა გოგრა ნანახია: 4128