ქათამი ტოსკანურად
ქათამი ტოსკანურად
დრო 25წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 4 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 2 2 ს/კ
  • ნაღები - 1 ჭიქა
  • ქათმის ბულიონი - 1/2 ჭიქა
  • ნიორი - 2 კბილი
  • სუნელების მიქსი (პაპრიკა, პილპილი, ორეგანო, ჩილი) - 1 ს/კ
  • ისპანახი - 1 ჭიქა (დაჭრილი)
  • პომიდვრის ჩირი - 1/2 ჭიქა
  • გახეხილი ყველი პარმეზანი - 1/2 ჭიქა
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ტაფაზე დავასხათ ზეთი და შევწვათ ქათმის ფილე ორივე მხრიდან. შემდეგ ამოვიღოთ ცალკე თეფშზე და იმავე ტაფაზე შევბრაწოთ ნიორი, დავუმატოთ ნაღები, ბულიონი, სუნელები და გახეხილი პარმეზანი. ვადუღოთ და განუწყვეტლივ ვურიოთ მასის გასქელებამდე, დაახლოებით 5-7 წთ. დავუმატოთ დაჭრილი ისპანახი და გამომშრალი პამიდორი. ტაფაში ჩავაბრუნოთ ქათმის ფილე და წამოვადუღოთ რამდენიმე წუთით. შევკაზმოთ მარილით და პილპილით.