თხელი ლობიო "კირკაჟი"
თხელი ლობიო "კირკაჟი"
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წითელი ლობიო - 500 გ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ძმარი - 2 ს/კ
  • ზეთი - 2 ს/კ
  • ქინძი - 1 დიდი კონა
  • ხმელი ქინძი - 0,5 ჩ/კ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ხმელი ქონდარი - 2 ჩ/კ
  • ნიგოზი - 0,5 ჭიქა
  • მარილი და პილპილი
  • ხმელი არომატული სუნელები - 0,5 ჩ/კ
მომზადების წესები

მოხარშეთ ლობიო კარგად, გადაიტანეთ საწურზე. ნახარში შეინახეთ.

ხახვი გაფცქვენით, დაჭერით ალყა-ალყა..

გაახურეთ ტაფაზე ზეთი და მოხრაკეთ ხახვი2 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ ლობიო და ხრაკეთ 5 წუთის განმავლობაში.

ლობიოს ნახევარი გადაიტანეთ თეფშზე, ჩასრისეთ და დააბრუნეთ ისევ ტაფაში. აურიეთ, დაუმატეთ სუნელები, ქონდარი და ძმარი.

დაუმატეთ ლობიოს ნახარში და გაათხელეთ. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 5-7 წუთის განმავლობაში.

გაფცქვენით ნიორი და გაატარეთ პრესში. ქინძი გარეცხეთ და დაჭერით.

გადმოდით ლობიო ცეცხლიდან, დაუმატეთ ნიორი და ქინძი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.

სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ მსხვილად დაჭრილი ნიგოზი.

გემრიელად მიირთვით!