კომბოსტო ცხელ მარინადში
კომბოსტო ცხელ მარინადში
დრო 20წთ
ულუფა 5
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ეს სამარხვო კერძი ძალიან მარტივად და სწრაფად მზადდება, რადგან კომბოსტოს არ ჭირდება წვრილად დაჭრა და მარინადში დიდხანს გაჩერება.

ინგრედიენტები

  • კომბოსტო - 2-3 კგ
  • წყალი - 1,5 ლ
  • შაქარი - 9 ს/კ
  • ძმარი - 200 მლ
  • სტაფილო - 2-3 ცალი
  • მარილი - 2 ს/კ
  • ნიორი - 5-6 კბილი
  • შავი პილპილი - 1 ჩ/კ
მომზადების წესები

თუ კომბოსტოს თავი ძალიან დიდია, მოაჭერით მაგარი ნაწილი და გაჭერით 8-10 ნაწილად. გაფცქვნილი და გარეცხილი სტაფილო გახეხეთ მსხვილად. ნიორი გაფცქვენით და დაჭერით წვრილად.

წყალში გახსენით მარილი და შაქარი, დაუმატეთ პილპილი. დადგით წყლიანი ქვაბი ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ გადმოდგით, ოდნავ შეაგრილეთ და დაუმატეთ ძმარი.

კომბოსტო მოათავსეთ შესაფერის ჭურჭელში, დაუმატეთ სტაფილო და ნიორი, დაასხით მომზადებული ცხელი მარინადი. ამოურიეთ რამდენიმეჯერ. დაელოდეთ, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება, შემდეგ კი შედგით მაცივარში.

ერთ დღეში კომბოსტო შეგიძლიათ მიირთვათ.

ტეგები:
კომბოსტო მარინადი ნანახია: 3187