თუ კომბოსტოს თავი ძალიან დიდია, მოაჭერით მაგარი ნაწილი და გაჭერით 8-10 ნაწილად. გაფცქვნილი და გარეცხილი სტაფილო გახეხეთ მსხვილად. ნიორი გაფცქვენით და დაჭერით წვრილად. წყალში გახსენით მარილი და შაქარი, დაუმატეთ პილპილი. დადგით წყლიანი ქვაბი ცეცხლზე, მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ გადმოდგით, ოდნავ შეაგრილეთ და დაუმატეთ ძმარი. კომბოსტო მოათავსეთ შესაფერის ჭურჭელში, დაუმატეთ სტაფილო და ნიორი, დაასხით მომზადებული ცხელი მარინადი. ამოურიეთ რამდენიმეჯერ. დაელოდეთ, სანამ ბოლომდე არ გაცივდება, შემდეგ კი შედგით მაცივარში. ერთ დღეში კომბოსტო შეგიძლიათ მიირთვათ.