სამარხვო "სალიანკა" ქამა სოკოთი და კომბოსტოთი
სამარხვო "სალიანკა" ქამა სოკოთი და კომბოსტოთი
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი, მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • პომიდორი საკუთარ წვენში - 200 გ
  • ნიორი - 1 კბილი
  • ფქვილი - 1 ს/კ
  • შაქარი - 1,5 ჩ/კ
  • ზეთი - 4 ს/კ
  • კომბოსტო - 1 თავი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ქამა სოკო - 300 გ
  • სტაფილო - 1 ცალი
მომზადების წესები

გაფცქვენით და გაასუფთვეთ ბოსტნეული. ხახვი დაჭერით ნახევარწრეებად, სტაფილო გახეხეთ, ნიორი დაჭერით წვრილად.

ქამა სოკო დაჭერით თხელ ფირფიტებად და შეწვით 1 ს/კ ზეთში 10 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ კიდევ 1 ს/კ ზეთი და ხახვი და შეწვით კიდევ 6 წუთის განმავლობაში.

დაჭერით წმინდად კომბოსტო, დაუმატეთ სტაფილო, დაუმატეთ ცოტა მარილი, ხელით ასრისეთ, სანამ არ გამოუშვებს წვენს.

მოთუშეთ ცალკე ჭურჭელში დარჩენილ ზეთში 7 წუთის განმავლობაში.

დაუმატეთ ტომატის კონსერვი, მარილი, პილპილი და შაქარი. აურიეთ და თუშეთ 15 წუთის განმავლობაში თავდახურულ ქვაბში.

მოხალეთ ფქვილი მშრალ ტაფაზე ოდნავ, დაუმატეთ კომბოსტოს მასას, აურიეთ და დაუმატეთ ხახვთან ერთად შემწვარი სოკო და ნიორი. თუშეთ კიდევ 1-2 წუთი.

გემრიელად მიირთვით!

 

 

ტეგები:
სალიანკა სამარხვო კერძი ნანახია: 3698