ჩილი კონ კარნე - მექსიკური რაგუ
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 2-3 კბილი
  • დაკონსერვებული ლობიო - 1 ქილა
  • პამიდორი - 250 გ
  • ხახვი - 1 ცალი
  • ტკბილი წიწაკა - 2
  • საქონლის ფარში - 350 გ
  • ტომატ-პასტა - 30 გ
  • ჩილი წიწაკა - 1
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
დავჭრათ ხახვი და ნიორი. პამიდორს გადავაცალოთ კანი და მსხვილად დავჭრათ, ტკბილი წიწაკა კუბიკებად, ხოლო ჩილი წვრილად.

ქვაბში ჩავასხათ ზეთი და მოვშუშოთ ხახვი და ნიორი. დავამატოთ წიწაკა, რამდენიმე წუთში დავასხათ ნახევარი ჭიქა მდუღარე წყალი  და 10 წუთი ვშუშოთ.

პარალელურად, ტაფაზე მოვშუშოთ ფარში, თან ხის კოვზით დავშალოთ კოშტები.

ბოსტნეულიან ქვაბში დავამატოთ ობიო, პამიდორი და ტომატ-პასტა. ვშუშოთ დაახლოებით 5 წუთი. შემდეგ ჩავამატოთ ფარში, დავასხათ დაახლოებით 500 მლ ცხელი წყალი და გავაგრძელოთ შუშვა. წყალი უნდა აორთქლდეს. 

ვშუშოთ დაახლოებით 10 წუთი და გადმოვიღოთ ცეცხლიდან. დავამატოთ ქინძი. თუ ძალიან ცხარე გიყვართ, დაამატეთ ჩილი. გარნირად უხდება მოხარშული ბრინჯი
ტეგები:
ფარში წიწაკა ლობიო პამიდორი ნანახია: 10439