ქაცვის ჯემი ხარშვის გარეშე
დრო 25წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ქაცვი ვიტამინების ნამდვილი საბადოა. იგი გვიან შემდგომაზე შემოდის და დეკემბრის დასაწყისშიც მოიპოვება. ასე მომზადებული ჯემი შეგვიძლია გამოვიყენოთ ნამცხვრებში, სხვადასხვა დესერტისა და სასმლის მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები

  • ქაცვი - 1 კგ
  • შაქარი - 1500 გ
მომზადების წესები

ქაცვი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში, დავაყაროთ შაქარი და კარგად ავურიოთ. ჯემი სამი დღის განმავლობაში დავდგათ თასით, ხანდახან ამოვურიოთ და შემდეგ ჩავასხათ ქილებში.
ზოგჯერ ქაცვს ხეხავენ და ისე უმატებენ შაქარს, თუმცა, ასე უფრო სასარგებლოა, რადგან თესლი გამოყოფს სასარგებლო ნივთიერებებს.

ტეგები:
ნანახია: 1673