პიცა-ნასკვი - იტალიური ღვეზელის კიდევ ერთი რეცეპტი
პიცა-ნასკვი - იტალიური ღვეზელის კიდევ ერთი რეცეპტი
დრო 35წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მზა საფუვრიანი ან ფენოვანი ცომი - 1 შეკვრა
  • პარმეზანი - 200 გ
  • ძეხვი სალიამი - 150 გ
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ქინძი - 1 კონა
  • ზეითუნის ზეთი - 100 მლ
  • გამდნარი კარაქი - 100 გ
  • მარილი - გემოვნებით
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
მომზადების წესები

პატარა ჯამში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი, წმინდად დაჭრილი და პრესში გატარებული ნიორი, წმინდად დაჭრილი ქინძი და გახეხილი პარმეზანი, მარილი გემოვნებით. კარგად აურიეთ.

მზა ცომი დაჭერით 4 ნაწილად, დააგუნდავეთ და ოდნავ გააბრტყელეთ, წაუსვით მიღებული სოუსი კულინარიული ფუნჯის მეშვეობით, მოაყარეთ გახეხილი ყველი, დაადეთ სალიამის პატარა რამდენიმე ნაჭერი და გაჭერით ცომი შუაზე. გადაახვიეთ ცომის თითოეული ნაჭერი რულეტად, მერე კი განასკვეთ თითოეული რულეტი.

დაალაგეთ მჭიდროდ დაალაგეთ ტაფაზე, წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი, სალიამის ნაჭრები.

მოათავსეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით.

ტეგები:
იტალიური სამზარეულო პიცა ნანახია: 2484