ფორთოხლის ლიქიორი ყავის მარცვლებით
დრო 5წთ
ულუფა 12
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • არაყი - 1 ლ
  • შაქარი - 120 გ
  • ფორთოხალი - 1 ცალი
  • ყავა - მარცვლები, 40 ცალი
მომზადების წესები

ბასრი დანით გააკეთეთ ფორთოხალში ნასვრეტები და ჩაარჭვეთ თითოეულში ყავის მარცვლები. სულ უნდა ჩადოთ 35-40 ცალი მარცვალი.

მოათავსეთ ფორთოხალი ფართოყელიან მინის ჭურჭელში, დააყარეთ 120 გ შაქარი, დაასხით 1 ლიტრი არაყი. გააჩერეთ ლიქიორი დაახლოებით 30-35 დღე. დროდრო ამოურიეთ. შემდეგ კი გაანაწილეთ ლიქიორი ბოთლებში.

ტეგები:
ფორთოხალი ლიქიორი ნანახია: 2909