ტკბილი წიწაკის მხალი ნიგვზითა და ბროწეულით
დრო 30წთ
ულუფა 3
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

შეფმზარეულის რუბრიკა ამჯერად ძალიან საინტერესო რეცეპტს სთავაზობს მკითხველს. ჩვენი სტუმარი რესტორნის "პაემანი ვერაზე"| შეფმზარეული, ქალბატონი ლია მინდაძე გახლავთ. ეს გემრიელი კერძი დააინტერესებთ როგორც მემარხულეებს, აგრეთვე ტრადიციული კერძების მოყვარულებს. ღუმელში შემწვარი ბულგარული წიწაკის მხალი განსაკუთრებულად არომატული და გემრიელია. კერძში შენარჩუნებულია ტრადიციული გემო და მოწოდებულია ახლებური ფორმით.

ინგრედიენტები

  • ტკბილი წიწაკა - 4 ცალი
  • ხახვი - 1 თავი
  • ქინძი - 1 კონა
  • ნიორი - 3 კბილი
  • უცხო სუნელი - 1 ჩ/კ
  • ხმელი ქინძი - 1 ჩ/კ
  • გატარებული ნიგოზი - 50 გ
  • ზეთი - ცოტაოდენი
  • ბროწეულის მარცვლები - 2-3 ს/კ
  • მარილი და წიწაკა
  • ძმარი
მომზადების წესები

წიწაკებს ამოვაცალოთ თესლი, წავუსვათ ზეთი და დაახლოებით 15 წუთით შევდგათ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, სანამ წიწაკებს კანი დაებრაწება, შემდეგ კანი გავაცალოთ, სიგრძეზე წვრილ ზოლებად დავჭრათ და გავწუროთ, წვენი რომ გაუვიდეს.
წვრილად დავჭრათ ხახვი და მწვანილი, დავუმატოთ დაკეპილი ნიორი, სანელებლები, ნიგოზი, ძმარი და კარგად ავზილოთ. ნიგვზის მასა შევურიოთ წიწაკას და მოვაყაროთ ბროწეულის მარცვლები.