ფრანგული კრეპი სუზეტი
ფრანგული კრეპი სუზეტი
დრო 30წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 200 გ
  • შაქარი - 50 გ
  • კვერცხი - 4 ცალი
  • რძე - 600 მლ
  • ვანილი
  • გამდნარი კარაქი - 100 გ
სოუსი:
  • ფორთოხალი - 2 ცალი მოზრდილი
  • ფორთოხლის ცედრა - 1 სავსე ს/კ
  • ლიმონი - 1 ცალი
  • შაქარი - 150 გ
  • კარაქი - 150 გ
მომზადების წესები

ცომის ყველა ინგრედიენტი ავთქვიფოთ ბლენდერით. ტაფაზე გავადნოთ ცოტაოდენი კარაქი და გამოვაცხოთ კრეპები
ორივე მხრიდან.

მოვამზადოთ სოუსი -  პატარა ქვაბში გავადნოთ შაქარი, დავუმატოთ ფორთოხლის და ლიმონის წვენი, ცედრა და ვურიოთ
სანამ კარამელი ბოლომდე გადნება. დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი კარაქი და ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე 10 წთ.
შეგრილებული კრეპები გადავკეცოთ კონვერტივით. დავალაგოთ ტაფაზე ერთ ფენად, დავასხათ ფორთოხლის სოუსი შემდეგ ზემოდან ისევ კრეპები და წამოვადუღოთ. მივირთვათ თბილი.