ქათმის ფილე პარმეზანით ტომატის წვენში
დრო 25წთ
ულუფა 3
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 3 ცალი
  • მოცარელა ან სულგუნი - 1/2 ჭიქა
  • ფქვილი - ამოსავლებად
  • საფანელი - ამოსავლებად
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • პარმეზანი, გახეხილი - 1/2 ჭიქა
  • ტომატი ან ახალი პომიდორი (გახეხილი) - 3 ჭიქა
  • რეჰანი, ბაზილიკი ან შაშკვლავი - 3 ს/კ
  • მარილი და პილპილი - გესაფორმებლად
  • ზეთი - შესაწვავად
მომზადების წესები

ქათმის ფილე დაამარილეთ, მოაყარეთ პილპილი, გაჭერით სიგანეზე, ოღონდ ბოლომდე არა. ამოავსეთ გახეხილი მოცარელათი ან სულგუნით, ამოავლეთ ჯერ ფხვილში, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში, შემდეგ საფანელში და შეწვით ორივე მხრიდან ზეთში.

გამოსაცხობ ფორმაზე დაასხით გახეხილი პომიდვრის ნახევარი, დაალაგეთ შემწვარი ქათმის ფილე, მოასხით კიდევ ტომატი, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი და ბაზილიკი (ან რეჰანი/შაშკვლავი).

აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. 

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
პარმეზანი ქათმის ფილე ნანახია: 1507