ვატრუშკები
ვატრუშკები
დრო 60წთ
ულუფა 15
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

ცომი:
  • ფქვილი - 700 გ
  • წყალი - 300 მლ
  • ზეთი - 100 მლ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 5 ს/კ
  • საფუარი - 1 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
ხაჭოს მასა:
  • ხაჭო - 500 გ
  • შაქარი - 5 ს/კ
  • კარაქი - 100 გ
  • ვანილი
მომზადების წესები

ფქვილს დავუმატოთ მარილი, შაქარი, საფუარი და კარგად ავურიოთ. შემდეგ დავუმატოთ თბილი წყალი, კვერცხი და
დავიწყოთ ცომის მოზელა. უნდა მოიზილოს ფაფუკი ცომი.
გადავაფაროთ ჩაის ტილო და დავაცადოთ აფუება. ხაჭო და შაქარი ავთქვიფოთ კარგად, დავუმატოთ დარბილებული კარაქი
და ვანილი. გაფუებული ცომი ამოვიღოთ პატარა გუნდებად.
თითოეულს გავუკეთოთ ჩაღრმავება და ჩავდოთ ხაჭოს გულსართი. ზემოდან დავადოთ ალუბალი (სურვილით). გვერდებზე
გადავუსვათ კვერცხის გული და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.
 

ტეგები:
ვატრუშკები ნანახია: 3057