ნამდვილი იტალიური კარბონარა „პიატოს“ შეფ-მზარეულისგან
ნამდვილი იტალიური კარბონარა „პიატოს“ შეფ-მზარეულისგან
დრო 15წთ
ულუფა 1
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პასტა - 125 გ
  • ბეკონი - 45 გ
  • ნაღები - 70 მლ
  • პარმეზანი - 20 გ
  • პარმაჯანო - 20 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
მომზადების წესები

კარბონარას მომზადებას ვიწყებთ პასტის მოხარშვით. პასტას ვხარშავთ 6-7 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადაწყრეთ. ამასობაში ტაფაში ვშუშავთ 45 გ ბეკონს 2-3 წუთის განმავლობაში.მზა ბეკონს ტაფაშივე ვამატებთ პასტას და 2-3 წუთის შემდეგ ვამატებთ ნაღებსა და გახეხილ პარმეზანს. მზა პასტა გადაგვაქვს თეფშზე, ზემოდან ვადებთ უმ კვერცხის გულს და ვაყრით პარმაჯანოს.

ნამდვილი იტალიური კარბონარაც მზად არის!