ისპანახით და ლორით ფარშირებული პურის ნავი
ისპანახით და ლორით ფარშირებული პურის ნავი
დრო 15წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მოგრძო პური - 1 ცალი
  • ლორი - 4-5 ცალი ფირფიტა
  • ყველი პარმეზანი - 1 ჭიქა, გახეხილი
  • მოცარელა ან სულგუნი - 1 ჭიქა, გახეხილი
  • ისპანახის ქორფა ფოთლები - 200 გ
  • კრემ-ყველი - 200 გ
  • კვერცხი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

პირველ რიგში შეწვით ლორის ფირფიტები დაბრაწვამდე. შემდეგ მოთუშეთ ისპანახის ფოთლები  იგივე ტაფაში.

გეხეხეთ ორივენაირი ყველი (პარმეზანი შეგიძლიათ ჩაანცვლოთ ნებისმიერი მაგარი სახეობის ყველით). კრემ-ყველში აურიეთ ორივე სახეობით ყველი.

აიღეთ მოგრძო პური, მოაჭერით ზედაპირი, ამოუღეთ გული. მიღებულ პურის ნავში ჯერ გაანაწილეთ გახეხილი ყველი, შემდეგ მოთუშული ისპანახი, დაახალეთ კვერცხი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, ბოლოს კი მოაყარეთ დაჭრილი ლორი.

მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთით. 

მიირთვით ცხელ-ცხელი.

ტეგები:
ისპანახი ლორი პური ნანახია: 1401