გადაზელილი ყველი პიტნით
დრო 25წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

გადაზელილი ყველი შეგვიძლია მივირთვათ ღომსა და მჭადთან ერთად, უხდება ასევე გახუხულ, ნივრიან პურს.

ინგრედიენტები

  • ჭყინტი ყველი - 800 გ
  • რძე - 1,5 ლ
  • პიტნა - 1 კონა
  • მარილი
მომზადების წესები

პიტნა მარილთან ერთად დავნაყოთ. ყველი თხლად დავჭრათ და ჩავყაროთ მდუღარე რძეში, გავაჩეროთ 5 წუთი, სანამ გაიწელება, შემდეგ ამოვიღოთ და პიტნასთან ერთად ავზილოთ, მივცეთ მოგრძო ფორმა და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

რჩევა: პიტნა მარილთან ერთად დავნაყოთ. ყველი თხლად დავჭრათ და ჩავყაროთ მდუღარე რძეში, გავაჩეროთ 5 წუთი, სანამ გაიწელება, შემდეგ ამოვიღოთ და პიტნასთან ერთად ავზილოთ, მივცეთ მოგრძო ფორმა და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

ტეგები:
ყველი პიტნა სამეგრელო ნანახია: 5355