ფენოვანი ცომის ხრაშუნა კონვერტები ბეკონითა და თოხლო კვერცხით
ფენოვანი ცომის ხრაშუნა კონვერტები ბეკონითა და თოხლო კვერცხით
დრო 30წთ
ულუფა 8
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფენოვანი ცომი - 1 ფირფიტა
  • ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
  • ბეკონის ფირფიტები - 8 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა წითელი და ყვითელი - 2 ცალი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • კვერცხი - 6 ცალი + 1 ცალი ზემოდან წასასმელად
  • ყველი ჩედერი - 1 ჭიქა, გახეხილი
მომზადების წესები

გაშალეთ ფენოვანი ცომის ფირფიტა, დაჭერით 12 ოთხკუთხედ ნაჭრად. თითუელ კვადრატს წაუსვით ფუნჯით წყალი, დაადეთ მეორე კვადრატი. მოათვსეთ კვადრატები პერგამენტდაფენილ ღუმელის ფირფიტაზე, გადაუსვით ზემოდან ათქვიფილი კვერცხი, მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 20 წუთის განმავლობაში.

ამასობაში დაჭერით ლორი პატარა კუბიკებად და შეწვით.

მოერე ტაფაში ზეითუნის ზეთში მოხრაკეთ კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, დაუმატეთ მარილი და პილპილი.

გამომცხვარ და გაგრილებულ ფენოვანი ცომის კონვერტებს ფრთხილად ამოაჭერით გული, მოათვსეთ თითოეულში ჯერ შემწვარი ბეკონი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი ჩედერი, შემდეგ მოხრაკული ბულგარული წიაკა, ჩაახალეთ თითო კვერცხი თითო კვადრატში.

მოათავსეთ კვლავ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 6 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ბეკონი კვერცხი ფენოვანი ცომი ნანახია: 2205