ნებისმიერი პასტა (ოღონდ სამარხვო) მოხარშეთ მარილწყალში შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის მიხედვით. შეწვით ბოსტნეული (ბადრიჯანი ან ყაბაყი) ტაფა-გრილზე (სურვილისამებრ ცოტაოდენ ზეითუნის ზეთში) ორივე მხრიდან 3-3 წუთის განმავლობაში. მოხარშული პასტა გადაწურეთ. ქვაბით დადგით ტომატის სოუსი, აადუღეთ და ჩაყარეთ მოხარშული მაკარონი. დაუმატეთ ბოსტნეულის ბულიონი (ან წყალი) 1/2 ჭიქა. თუშეთ 3 წუთის განმავლობაში და დაუმატეთ შემწვარი ბოსტნეული. სოუსის მოსამზადებლად: მოთუშეთ კანგაცლილი და დაჭრილი პომიდორი ტაფაზე, დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი, გახეხილი სტაფილო, ბაზილიკი, ქონდარი, მარილი და პილპილი. ადუღეთ სოუსი 3-4 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი გაატარეთ საწურში. ( არ დააბლენდეროთ, თორემ ფერს დაკარგავს). მოასხით მზა სოუსი ბოსტნეულიან პასტას და მოაყარეთ დაჭრილი ქინძი და ბაზილიკი. გემრიელად მიირთვით!