სამარხვო პასტა ტომატის სოუსითა და ბოსტნეულით
+ N/A
სამარხვო პასტა ტომატის სოუსითა და ბოსტნეულით
დრო 15წთ
ულუფა 1
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • პასტა (მაკარონი) - 125 გ
  • ბოსტნეულის მიქსი: - პომიდორი, ხახვი, სტაფილო (თითო ცალი)
  • ტომატის სოუსი - 1 ჭიქა
  • ბაზილიკი
  • ქონდარი
  • ქინძი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • ბადრიჯანი - 1 ცალი (ან ყაბაყი)
მომზადების წესები

ნებისმიერი პასტა (ოღონდ სამარხვო) მოხარშეთ მარილწყალში შეფუთვაზე მოცემული ინსტრუქციის მიხედვით.

შეწვით ბოსტნეული (ბადრიჯანი ან ყაბაყი) ტაფა-გრილზე (სურვილისამებრ ცოტაოდენ ზეითუნის ზეთში) ორივე მხრიდან 3-3 წუთის განმავლობაში. მოხარშული პასტა გადაწურეთ. ქვაბით დადგით ტომატის სოუსი, აადუღეთ და ჩაყარეთ მოხარშული მაკარონი. დაუმატეთ ბოსტნეულის ბულიონი (ან წყალი) 1/2 ჭიქა.

თუშეთ 3 წუთის განმავლობაში და დაუმატეთ შემწვარი ბოსტნეული. 

სოუსის მოსამზადებლად: მოთუშეთ კანგაცლილი და დაჭრილი პომიდორი ტაფაზე, დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ხახვი, გახეხილი სტაფილო, ბაზილიკი, ქონდარი, მარილი და პილპილი. ადუღეთ სოუსი 3-4 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი გაატარეთ საწურში. ( არ დააბლენდეროთ, თორემ ფერს დაკარგავს). მოასხით მზა სოუსი ბოსტნეულიან პასტას და მოაყარეთ დაჭრილი ქინძი და ბაზილიკი.

გემრიელად მიირთვით!