მაშის, იგივე კუჭშავა ლობიოს სამარხვო სალათა
მაშის, იგივე კუჭშავა ლობიოს სამარხვო სალათა
დრო 720წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

მაში, იგივე ძაძა წვრილი პარკოსანი კულტურაა, რომელიც საქართველოში შედარებით მივიწყებული პროდუქტია.
ჩვენთან მას სხვადასხვა კუთხეში სხვადასხვანაირად უწოდებენ:
კახეთში - კუჭშავა ლობიოს, იმერეთში – მაშა ლობიოს, სამეგრელოში
კი – "დიხაშ ლებიას".

ინგრედიენტები

  • მაში (კუჭშავა ლობიო) - 600 გ
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ხახვი - 2 თავი
  • ნიორი - 4 კბილი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • მწვანე ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 6 ს/კ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

წინა დღეს ცივ წყალში დავალბოთ მაში. მეორე დღეს მოვხარშოთ, გადავუწუროთ წყალი და მოვათავსოთ თასში. დავუმატოთ
გახეხილი სტაფილო, წვრილად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, ნიორი, ხახვი. მოვასხათ ზეითუნის ზეთი და შევკაზმოთ მარილით
და პილპილით.