ქათმის ქაბაბი სულგუნით
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის ფილე - 4 ცალი
  • მოცარელა ან სულგუნი - 6 მოზრდილი ნაჭერი
  • პრასი - რამდენიმე ღერი
  • ფქვილი - ამოსავლებად
  • პაპრიკა - 1 ჩ/კ
  • ნივრის ფხვნილი - 1 ჩ/კ
  • ხმელი ორეგანო - 1/2 ჩ/კ
  • შავი პილპილი - 1/2 ჩ/კ
  • კაიენური წიწაკა - 1 ჩ/კ
  • ჯანჯაფილი, დაფქული - 1 ჩ/კ
  • ხმელი ქონდარი - 1/2 ჩ/კ
  • მარილი
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • ზეთი შესაწვავად
მომზადების წესები

ქათმის ფილე გაჭერით სიგანეზე, შემდეგ დაჭერით მოგრძო ნაჭრებად. სულგუნი (ან მოცარელა) დაჭერით გრძელ, წვრილ ნაჭრებად.

წამოასვით სულგუნი ხის შამფურებზე, დაადეთ თითეულს, პრასის გრძელი ფოთოლი და შემოახვიეთ ქათმის ფილე.

ჯამში ჩაყარეთ 1 ჭიქა ფქვილი, დაუმატეთ სანელებლები: პაპრიკა, ხმელი ორეგანო, ხმელი ქონდარი, ნივრის ფხვნილი, შავი პილპილი, კაიენური წიწაკა, ჯანჯაფილი, მარილი - ყველაფერი კარგად აურიეთ. 

მეორე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი. 

ქვაბში ჩაასხით ბევრი ზეთი და გააცხელეთ (უნდა ადუღდეს).

ქათმის ქაბაბები ამოავლეთ ჯერ კვერცხში, შემდეგ სუნელებისა და ფქვილი მასაში და მოათავსეთ ადუღებულ ზეთში. შეწვით ყველა მხრიდან.

ტეგები:
სულგუნი ქათმის ფილე ქაბაბი ნანახია: 4043