გამომცხვარი კარტოფილი ლორით, ყველითა და კვერცხით
დრო 30წთ
ულუფა 6
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარტოფილი - 6 ცალი, მოზრდილი
  • ბეკონის ან ლორის ფირფიტები - 12 ცალი
  • ყველი ჩედერი - 200 გ (გახეხილი)
  • ყველი მოცარელა - 200 გ (გახეხილი)
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • დაჭრილი ოხრახუში
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
მომზადების წესები

კარტოფილი გაფცქვენით, გარეცხეთ და ამოაჭერით გული მრგვლად, ისე, რომ მიიღოთ ვიწროყელიანი ფიალა. ლორის 2-2 ფირფიტა შემოახვიეთ კარტოფილს, ჩაყარეთ გულში გახეხილი ყველი (ჯერ ჩედერი, ხოლო შემდეგ მოცარელა) და მოათავსეთ პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე კარტოფილის ფიალები და აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთი. 

შემდეგ გამოიღეთ, ჩაახალეთ თითუელ ფიალაში თითო კვერცხი და კვლავ შეაბრუნეთ ღუმელში 5 წუთით.

სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.

გემრიელად მიირთვით!