წითელი მხალი ქინძითა და ძმრით
დრო 20წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ჭარხლის ფოთლები - 1 კონა (500გ)
  • ხახვი - 1 დიდი თავი
  • ნიორი - 4 კბილი
  • ქინძი - 1 კონა
  • მარილი და წიწაკა
  • წითელი ღვინის ძმარი
  • ზეთი - მოსაშუშად
მომზადების წესები

მხალი გავარჩიოთ, გავრეცხოთ და წვრილად დავჭრათ. წვრილად დავჭრათ ხახვი და ზეთში მოვშუშოთ 1-2 წუთის განმავლობაში, დავუმატოთ მხალი, დავასხათ 1 ს.კ. წყალი, დავახუროთ სახურავი და ცეცხლს დავუწიოთ. როცა მხალი დარბილდება, დავუმატოთ მარილი, ქინძი, დანაყილი წიწაკა, ნიორი და ძმარი. შეგვიძლია მივირთვათ როგორც ცხელი, ასევე ცივი.