ღვეზელი ხორცის ფარშითა და თხელი ლავაშით
ღვეზელი ხორცის ფარშითა და თხელი ლავაშით
დრო 45წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
  • ხახვი - 1 თავი
  • წითელი ბულგარული წიწაკა - 1 ცალი
  • ცხარე წიწაკა, მწვანე - 1 ცალი
  • ხორცის ფარში - 300 გ
  • სუნელების მიქსი (პაპრიკა, პილპილი, ორეგანო, ჩილი) - 1 შეკვრა
  • 1 ლაიმის წვენი
  • ტორტილასი (სომხური ლავაში) - 10 ცალი (მრგვალი ფირფიტა)
  • ყველი ჩედერი - 1 1/2 ჭიქა (გახეხილი)
  • ყველი პარმეზანი, გახეხილი - 1 1/2 ჭიქა
  • კარტოფილის ჩიფსი - 2 ჭიქა
მომზადების წესები

ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი, დაჭერით კუბიკებად ხახვი და მოხრაკეთ, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

დაუმატეთ დაჭრილი წითელი ბულგარული, მწვანე წიწაკა, ხორცის ფარში და სუნელების მიქსი, ლაიმის წვენი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. თუშეთ, სანამ ხორცი ბოლომდე არ მომზადდება.

ტაკოსის (თხელი ლავაშის ფირფიტები) დაჭერით ბრტყელ ზოლებად. აიღეთ "ბურჟუიკა", მოასხით კულინარიული სპრეი, ან წაუსვით ცოტაოდენი ცხიმი. ჩაალაგეთ ლავაშის ფირფიტები ერთმანეთზე მიჯრით. მოაყარეთ გახეხილი ჩედერი, შემდეგ გაანაწილეთ ფარშის მასა, ზემოდან დააფინეთ კვლავ ლავაშის ფირფიტის ნაჭრები და მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი (ან სხვა მაგარი სახეობის გახეხილი ყველი), სულ ზემოდან კი მოაყარეთ კარტოფილის ჩიფსი. 

მოათავსეთ ფორმა 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 45 წუთის განმავლობაში.

სუფრასთან მიიტანეთ სასურველ სოუსთან ერთად.