კომბოსტოს სამარხვო ღვეზელი შავი სეზამის მარცვლებით
დრო 60წთ
ულუფა 12
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფენოვანი ან ნახევრადფენოვანი ცომი - 600 გ
  • წყლისა და ზეთის ნარევი - 2 ს/კ
  • შავი სეზამის მარცვლები
  • კომბოსტო - 1 პატარა თავი (700 გ)
  • ხახვი - 2 თავი
  • კამა და ოხრახუში - 1 კონა
  • დანაყილი ნიორი - 2 კბილი
  • ზეთი
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

კომბოსტო და ხახვი თხლად ავკეპოთ და ზეთში მოვშუშოთ, დავუმატოთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი, პილპილი და ნიორი. გულსართი გავაცივოთ.
ცომი გავაბრტყელოთ, მრგვალ ნაჭრებად ამოვჭრათ ჭიქით ან სხვა ფორმით, ზედ გადავანაწილოთ გულსართი, გადმოვკეცოთ და ლამაზად შევკრათ. ღვეზელები დავაწყოთ თუნუქის ფურცელზე, წავუსვათ ზეთში არეული წყალი, მოვაყაროთ შავი სეზამის მარცვლები და გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ დაიბრაწება.