ქათმისა და ლორის ვრაპები სულგუნის ჩხირებით
დრო 45წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კეტჩუპი - 2 ჭიქა
  • ტომატის სოუსი - 1 ჭიქა
  • ვაშლის ძმარი - 1 ჭიქა
  • მუსკატის კაკალი (ჯავზი) - 1 ჩ/კ დაფქული
  • ყავისფერი შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • ქათმის ფილე - 8 ცალი
  • მოცარელა ან სულგუნი - 8 ცალი ჩხირი
  • ბეკონის ან ლორის ფირფიტები - 8 ცალი
  • დაჭრილი ოხრახუში ან ქინძი - მოსაყრელად
მომზადების წესები

ჯამში აურიეთ ტომატპასტა, ტომატის სოუსი, ვაშლის ძმარი, მუსკატის დაფქული კაკალი, ორივე ნაირი შაქარი. მიღებული მასიდან 1/2 ჭიქა გადაიტანეთ ცალკე, მოგვიანებით დაგჭირდებათ.

ქათმის თითოეული ფილე ჩაჭერით სიგანეზე ისე, რომ თითო თხელი ნაჭერი მიიღოთ. დაბეგვერთ თითოეული და ჩადეთ ტომატის სოუსში, მოათავსეთ მაცივარში 1 საათის განმავლობაში.

შემდეგ გამოიღეთ, გაშალეთ თითეული ფილე, მოათავსეთ თითო სულგუნის (ან მოცარელას ჩხირი), გადაახვიეთ და ზემოდან შემოახვიეთ ლორის თითო ფირფიტა. დაალაგეთ ღუმელის ფირფიტაზე და შეწვით 200 გრადუსზე 20 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ გამოიღეთ, გადაუსვით კიდევ გადანახული ტომატის სოუსი კულინარიული ფუნჯით და შეაბრუნეთ ღუმელში კიდევ 10 წუთით.

სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში ან ქინში. მიიტანეთ დარჩენილ ტომატის სოუსთან ერთად.

გემრიელად მიირთვით!