კვერცხის ფორმის სააღდგომო ნამცხვრები
დრო 45წთ
ულუფა 15
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 2 1/2 ჭიქა
  • სოდა ძმრით - 1 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
  • კარაქი - 12 ს/კ
  • შაქრის პუდრა - 1 1/2 ჭიქა
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ლიმონმჟავა - 1/2 შეკვრა
  • ვანილის ექსტრაქტი - 2 ჩ/კ
მინანქარი:
  • კვერცხის ცილა - 4 ცალი
  • შაქრის პუდრა - 4 ჭიქა
  • საკვები საღებავი - სხვადასხვა ფერის
  • ფერადი საკონდიტრო მოსართავები
მომზადების წესები

ჩაყარეთ ჯამში ფქვილი, დაუმატეთ სოდა ძმრით, მწიკვი მარილი და აურიეთ.

მეორე ჯამში ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქრის პუდრა ჰაეროვანი, ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ კვერცხი, ლიმონმჟავა და ვანილის ექსტრაქტი, კვლავ ათქვიფეთ. შემდეგ შეაზილეთ ფქვილის მასა. მოზილეთ ცომი, გაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და გააჩერეთ 2 საათი მაცივარში.

შემდეგ გააბრტყელეთ და ამოჭერით სხვადასხვა ზომის კვერცხის ფორმები. აცხვეთ 180 გრადუსზე 6-8 წუთის განმავლობაში.

ამასობაში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა ღრუბელივით მასის მიღებამდე და შეათქვიფეთ ნელ-ნელა შაქრის პუდრა. მიღებული მინანქარი გაყავით 4 თანაბარ ნაწილად, თითოეულში აურიეთ სხვადასხვა ფერის საკვები საღებავი. მორთეთ საკონდიტრო ტომრების საშუალებით თქვენი ფანტაზიით, ან იხელმძღვანელეთ ვიდეოგაკვეთილით.