კარტოფილის მობრაწულა გატერებული ხორცითა და ისპანახით
დრო 120წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეითუნის ზეთი - 1 ს/კ
  • ხახვი - 1 თავი
  • ხორცის ფარში - 300 გ
  • მარილი და პილპილი
  • ისპანახის ფოთლები - 6 ჭიქა
  • ნივრის ფხვნილი - 1/2 ჩ/კ
  • პაპრიკა - 1/2 ჩ/კ
  • დაჭრილი პომიდორი საკუთარ წვენში, ცოცხალი ან კონსერვირებული - 400 გ
  • კარტოფილი - 5 ცალი, მოზრდილი
  • მოცარელას ფირფიტები - 13 ცალი
მომზადების წესები

ზეითუნის ზეთში მოხრაკეთ ხახვი, დაუმატეთ ხორცის ფარში და თუშეთ ხორცის დარბილებამდე. შემდეგ დაუმატეთ მარილი და პილპილი, პაპრიკა, ნივრის ფხვნილი და დაჭრილი პომიდორი.  თუშეთ კიდევ 5 წუთი და დაუმატეთ ისპანახით ფოთლები. გააგრძელეთ თუშვა ისპანახის დარბილებამდე.

კარტოფილი გათალე და დაჭერით თხელ წრეებად. აიღეთ სილიკონის ღრმა ფორმა და ჩაალაგეთ მჭიდროდ კარტოფილის ფირფიტები ერთ ფენად, ასევე კიდეებზე და დაიწყეთ ღვეზელის აწყობა. ჯერ გაანაწილეთ ხორცის ფარშის მასა, ზემოდან დააფინეთ მოცარელას ფირფიტები (შეგიძლიათ გამოიყონოთ სხვა ყველის ფირფიტები), შემდეგ კვლავ კარტოფილის თხელი ფენა, ისევ ხორცის ფარში და ყველის ფირფიტები და ასე ბოლომდე. ბოლო ფენა უნდა იყოს კარტოფილი.

მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 90 წუთი. შემდეგ გამოიღეთ და გადმოაბრუნეთ ფრთხილად გაშლილი ზედაპირზე. მიირთვით ცხელ-ცხელი.