ვაშლის ღვეზელები კარამელში
ვაშლის ღვეზელები კარამელში
დრო 30წთ
ულუფა 10
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვაშლი - 3 ცალი
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • სიმინდის სახამებელი - 2 ს/კ
  • დარიჩინი - 2 ჩ/კ
  • მარილი - 1/2 ჩ/კ
  • ფენოვანი ან ნახევრადფენოვანი ცომი - 2 ფირფიტა
  • კვერცხი - წასასმელად
კარამელისთვის:
  • კარაქი - 1/4 ჭიქა
  • ყავისფერი შაქარი - 1 ჭიქა
  • ვანილის ექსტრაქტი - 1 ჩ/კ
  • მარილი - 1/2 ჩ/კ
  • თაფლი - 1/4 ჭიქა
მომზადების წესები

ვაშლი გაფცქვენით და დაჭერით კუბიკებად. დაუმატეთ შაქარი, სახამებელი, დარიჩინი და მარილი, აურიეთ კარგად. 

გაშალეთ ცომი, ოდნავ გააბრტყელეთ და ამოჭერით წრეები ფართეყელიანი ჭურჭლის ან სპეციალური საჭრელის მეშვეობით. ერთ ცომის ფირფიტის გულში მოათავსეთ ვაშლის მასა, დააფარეთ ცომის მეორე ფირფიტა, კიდეები შეუწებეთ ჯერ ხელით, შემდეგ ჩანგლის მეშვეობით. ასევე ჯვრის ფორმით ჩაჩხვლიტეთ ზემოდანაც. დაალაგეთ ღვეზელები პერგამენტდაფენილ ღუმელის ფირფიტაზე, გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და აცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

სანამ ღვეზელები ცხვება, მოამზადეთ კარამელი: პატარა ქვაბში გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ყავისფერი შაქარი, მწიკვი მარილი, ვანილის ექსტრაქტი, თაფლი და ურიეთ ადუღებამდე. გადაიტანეთ მზა კარამელი სხვა ჭურჭელში და გააგრილეთ. გამომცხვარი ღვეზელები ამოავლეთ ამობურცული მხრიდან კარამელში და მოათვსეთ ცხაურზე, რომ ჩამოიღვენთოს ზედმეტი კარამელი.

გემრიელად მიირთვით!