წვნიანი საქონლის ხორცითა და ვერმიშელით
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • საქონლის ან ღორის რბილი ხორცი - 300 გ
  • კარტოფილი - 3 ცალი, მოზრდილი
  • სოიოს სოუსი - 1 ს/კ
  • სიმინდის სახამებელი - 2 ს/კ
  • სტაფილო - 2 ცალი
  • ტომატპასტა - 2 ს/კ
  • მარილი და წიწაკა
  • ხახვი - 1 თავი
  • გახეხილი ჯანჯაფილი - 1 ს/კ
  • ვერმიშელი - 200 გ
მომზადების წესები

ხორცს დავასხათ წყალი და მოვხარშოთ. მოხარშული ხორცი ამოვიღოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ბულიონი დავდგათ
ცეცხლზე, დავუმატოთ დაჭრილი კარტოფილი, 15-20 წუთში დავუმატოთ სტაფილო, სოიის სოუსი, სახამებელი (წინასწარ გახსნილი
ცოტა ბულიონში), ტომატპასტა, წვრილად დაჭრილი ხახვი და გახეხილი ჯანჯაფილი. ვადუღოთ 10 წუთის განმავლობაში. დაჭრილი ხორცი ჩავაბრუნოთ წვნიანში და დავუმატოთ ვერმიშელი. 5 წუთში კერძი მზადაა. შევკაზმოთ მარილით და წითელი წიწაკით. სურვილის შემთხვევაში ემატება ნებისმიერი მწვანილი.