პასტა შემწვარი ბეკონით და კრევეტებით
პასტა შემწვარი ბეკონით და კრევეტებით
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ბეკონი - 200 გ
  • კრევეტები - 300 გ
  • მარილი და პილპილი
  • დაჭრილი პომიდორი საკუთარ წვენში, ცოცხალი ან კონსერვირებული - 400 გ
  • ისპანახის ქორფა ფოთლები - 1 კონა
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ნაღები - 1 ჭიქა
  • მოცარელა ან სულგუნი - 1 ჭიქა, გახეხილი
  • პარმეზანი, გახეხილი - 1/2 ჭიქა
  • სპაგეტი - 1 შეკვრა
მომზადების წესები

დაჭერით ბეკონი წვრილად და შეწვით ტაფაზე. შემდეგ გადმოიღეთ და იგივე ტაფაზე დაყარეთ კრევეტები, დაუმატეთ მარილი და პილპილი და ხრაკეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, თან ურიეთ. დაუმატეთ დაჭრილი პომიდორი, ისპანახის ფოთლები, როგორც კი ფოთლები მოიწალება, დაუმატეთ დაჭრილი ან დანაყული ნიორი, ნაღები, გახეხილი ყველი (ორივე სახეობა) და თუშეთ დაბალ ცეცხლზე, 5-7 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ მოხარშული და გადაწურული სპაგეტი და ამოურიეთ, გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 2-3 წუთი. სულ ბოლოს მოაყარეთ შემწვარი ბეკონი.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ბეკონი პასტა კრევეტები ნანახია: 1988