შემწვარი ორაგული ნაღებისა და კარაქის სოუსში
დრო 25წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ორაგულის ფილე - 4 ნაჭერი
  • ზეითუნის ზეთი - შესაწვავად
  • კარაქი - 50 გ
  • ნიორი - 4-5 კბილი
  • ჩერი პომიდორი - 300 გ
  • ისპანახის ქორფა ფოთლები - 1 კონა
  • ნაღები - 1 ჭიქა
  • გახეხილი ყველი პარმეზანი - 1/2 ჭიქა
  • ოხრახუში
  • ბაზილიკი ან შაშკვლავი
  • ლიმონის წვენი
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები

ორაგულის ფილე გაასუფთავეთ, გარეცხეთ, მოაყარეთ მარილი და პილპილი და შეწვით ზეითუნის ზეთში, რბილი მხიდან 6 წუთის განმავლობაში, კანის მხრიდან 2 წუთი.

ამოიღეთ ტაფიდან თევზი და იგივე ტაფაში, ჩააგდეთ კარაქი, გაადნეთ, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ნიორი, შუაზე გაჭრილი პომიდორი ჩერი, ისპანახის ფოთლები, ნაღები, გახეხილი ყველი (სასურველია პარმეზანი) და თუშეთ საშუალო ცეცხლზე 3 წუთის განმავლობაში, დაუმატეთ დაჭრილი ორხარუში და ბაზილი (ან შაშკვლავი). ჩაალაგეთ თევზის ფილე მიღებულ სოუსში, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით და გააგძელეთ მოთუშვა კიდევ 3 წუთის განმავლობაში.

გადმოდგით კერძი ცეცხლიდან, მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ კიდევ ქორფა ბაზილიკი და გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ნაღები სოუსი ორაგული ნანახია: 4062