სტეიკი ნაღებისა და პილპილის სოუსით
სტეიკი ნაღებისა და პილპილის სოუსით
დრო 20წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 50 გ
  • საქონლის სტეიკის ფილე - 800 გ (4 ნაჭერი)
  • ბრენდი - 3 ს/კ
  • პილპილის მარცვლები - 2 ს/კ
  • დიჟონის მდოგვი - 1 ჩ/კ
  • სქელი ნაღები - 150 მლ
  • ხმელი ტიმიანი (ბეგქონდარა) - მწიკვი
  • წვრილად დაჭრილი ოხრახუში - 2 ს/კ
  • კარტოფილის პიურე და ბროკოლი - გარნირად
მომზადების წესები

ტაფაზე გავაცხელოთ კარაქი, დავაწყოთ სტეიკის ნაჭრები და მაღალ ტემპერატურაზე ორივე მხრიდან შევბრაწოთ სასურველ კონდიციამდე. თუ სპეციალურად სასტეიკე ხორცია, 4-დან 6 წუთამდე სრულებით საკმარისია, ხოლო თუ ქართული ძროხის ხორცია, შესაძლოა, დრო ცოტა მეტი დასჭირდეს. ამ შემთხვევაში უპირატესობა ხბოს ხორცს მივანიჭოთ, მალე რომ მომზადდეს. სტეიკები შევახვიოთ ფოლგაში 5 წთ. ნამწვავ ცხიმს დავუმატოთ ბრენდი, 15 წამში - პილპილი, მდოგვი, ბეგქონდარა, ნაღები და 2-3 წუთი ვადუღოთ, შევურიოთ მარილი. სტეიკები მივირთვათ ბროკოლის, პიურესა და სოუსის თანხლებით.

ტეგები:
ნაღები სოუსი სტეიკი ნანახია: 3608