სალათა ცეზარი
სალათა ცეზარი
დრო 20წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
სალათა ცეზარის სახელს ზოგჯერ შეცდომით რომის იმპერატორს, ცეზარს უკავშირებენ, სინამდვილეში კი იგი ატარებს ცეზარ კარდინის სახელს, რომელმაც პირველმა მოამზადა ეს ისტორიული სალათა. ეს უგემრიელესი კერძი მსოფლიო კულინარიის საგანძურშია შესული.

ინგრედიენტები

  • ზეითუნის ზეთი - 2 ს.კ, კრუტონებისთვის
  • მარილი
  • ზეითუნის ზეთი - 4 ს.კ
  • ყველი პარმეზანი - 150 გ
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ხმელი ბაზილიკი - 1 ჩ.კ
  • კვერცხი - 3
  • ლიმონი - 1
  • სალათის ფოთლები - 2 კონა
  • პურის ნაჭერი - 4
  • ქათმის ფილე, მოხარშული - 2 ცალი
მომზადების წესები
ქათმის ხორცი თხელ ნაჭრებად დავჭრათ. პური ლუკმებად დავჭრათ. ტაფაზე გავაცხელოთ ზეთი, ზედ დავყაროთ ბაზილიკი, დაჭყლეტილი ნორი და მოვურიოთ. დავუმატოთ პურის ლუკმები და დავბრაწოთ. კვერცხს დავასხათ მდუღარე წყალი და I წუთის შემდეგ ამოვიღოთ. ზეთთან ერთად მოვათავსოთ ბლენდერში და ცოტა მარილის დამატებით ავთქვიფოთ. სალათის ფოთლები ხელით დავაქუცმაცოთ. სასალათეს ან ლანგარს წავუსვათ ლიმონის წვენი და ცოტა მარილი მოვაყაროთ. ზედ ფენა-ფენა დავაწყოთ სალათის ფოთლები, ქათის ხორცი, გახეხილი ყველი და შებრაწული პურის კრუტონები. აქა-იქა მოვასხათ მომზადებული სოუსი და სურივილსამებრ მოვაწუროთ ლიმონი. ბოლოს მოვახეხოთ ყველი და მომზადებისთანავე მივიტანოთ სუფრაზე.