პომიდორს მოაჭერით ფრთხილად თავი, შემდეგ კი ამოუღეთ ასევე ფრთხილად კოვზის მეშვეობით გულსართი (ეცადეთ არ დაჭყლიტოთ, რადგან უნდა გამოიყენოთ სალათისთვის). დაჭერით წვრილად ლორი და გაანაწილეთ პომიდვრის ფიალებში. ჯამში ათქვიფეთ 4 კვერცხი, ნაღები, მარილი და პილპილი. დაუმატეთ დაჭრილი ბაზილიკი და ჩაასხით პომიდვრის ფიალებში. მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მოათავსეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთი. მოამზადეთ სალათა: სალათის ფურცლებისგან, პომიდვრისა გულსართისა და ნაღების დარჩენილი სოუსისგან... მარილი და პილპილი გემოვნებით. გემრიელად და მსუბუქად მიირთვით!