ალუბლის და ხაჭოს უგემრიელესი შტრუდელი მზა ფენოვანი ცომით
დრო 50წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ალუბალი - 200 გ
  • შაქრის პუდრა - 100 გ
  • ხაჭო - 400 გ
  • ნაღები 35 % - 80 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი, მოზრდილი + 1 კვერცხის გული
  • ფენოვანი ცომი - 500 გ
  • ტკბილი საფანელი - 3 ს/კ
  • ნაყინი - სერვირებისთვის
მომზადების წესები

ალუბალს გამოაცალეთ კურკა, მოაყარეთ შაქრის პუდრის ნახევარი, აურიეთ და გააჩერეთ.

ხაჭოს დაუმატეთ ნაღები, კვერცხი, შაქრის პუდრა და ათქვიფეთ ხელის ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

გააბრტყელეთ ცომი სწორკუთხედ 45x35 -ზე ფირფიტად. ერთ, განიერ კიდეზე, 1/3-დ ფართობზე მოაყარეთ საფანელი, გაანაწილეთ ზედ ხაჭოს მასა, გაწურეთ შაქრიანი ალუბალი (წვენი შეინახეთ სერვირებისთვის) და მოაყარეთ ხაჭოს მასაზე.

ფრთხილად გადაახვიეთ ფირფიტა რულეტად, გადაიტანეთ პერგამენტდაფენილ ფირფიტაზე გახსნილი კიდით ქვემოთ. გააჩერეთ 15-20 წუთი. შემდეგ გადაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული.

გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. შედგით გამოსაცხობი ფირფიტა ქვედა ღუმელის ქვედა თაროზე და აცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში.

სუფრასთან მიტანამდე გააჩერეთ შტრუდელი 15-20 წუთი. სუფრასთან მიიტანეთ თბილ-თბილი ნაყინთან და ალუბლის წვენთან ერთად.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ხაჭო შტრუდელი ალუბალი ნანახია: 996