აზერბაიჯანული კუტაბი
აზერბაიჯანული კუტაბი
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მწვანილი, სხვადასხვა სახის - 400 გ (ოხრახუში, მწვანე ხახვი,, ისპანახი და სხვ.)
  • მდუღარე წყალი - 1/2 ჭ
  • ზეთი - 1 ს.კ
  • მარილი
  • ფქვილი - 2 ჭ
  • რბილი ყველი - 150 გ
მომზადების წესები
ფქვილს შევურიოთ მარილი, ზეთი, წყალი. ჯერ კოვზით გადავურიოთ, შემდეგ კი მოვზილოთ ცომი. დავასვენოთ  15-20 წუთი.

მწვანილი დავჭრათ წვრილად, დავამატოთ გახეხილი ყველი და ავურიოთ.

ცომი გავყოთ 4-5 ნაწილად. ჩავუდოთ გულსართი, გავაბრტყელოთ და გამოვაცხოთ მშრალ ტაფაზე, შემდეგ კი კარაქი წავუსვათ