მაკარუნი-ჩიზქეიქი მარწყვის ჯემით
მაკარუნი-ჩიზქეიქი მარწყვის ჯემით
დრო 60წთ
ულუფა 15
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხის ცილა - 3 ცალი
  • შაქარი - 1/4 ჭიქა
  • შაქრის პუდრა - 1 3/4 ჭიქა
  • ნუშის ფქვილი - 1 ჭიქა
  • საკონდიტრო საღებავი - წითელი, 3 წვეთი
გულსართი:
  • მასკარპონე ან სხვა კრემ-ყველი - 400 გ
  • შაქრის პუდრა - 1 ჭიქა
  • რძე - 2 ს/კ
  • მარწყვის ჯემი
მომზადების წესები

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა და შაქარი მკვრივი, ღრუბელის მსგავსი მასის მიღებამდე, ჩააცერით შაქრის პუდრა და ნუშის ფქვილი და  კოვზით ამოურიეთ კარგად.

გაყავით მიღებული მასა 2 თანაბარ ნაწილად. ერთ ნაწილს შეურიეთ 3 წვეთი წითელი საკონდიტრო საღებავი. მოათავსეთ თითუელი მასა ცალ-ცალკე საკონდიტრო ტომარაში და გადაიტანეთ ორივე ერთ ტომარაში.

ლითონის ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი და დასვით მასზე მაკარუნები. დაარტყით მაგიდაზე ფირფიტა რამდენიმეჯერ, რათა ბეზე კარგად დაჯდეს და გააჩერეთ 1 საათით. 

შემდეგ მოათავსეთ 140 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 15 წუთი.

მოამზადეთ კრემი:

ჯამში ათქვიფეთ კრემ-ყველი, შაქრის პუდრა და რძე ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

გამომცხვარი მაკარუნები გააგრილეთ. დაასვით ბრტყელი მხრიდან კრემი წრეზე, გულში კი ჩაუდეთ მარწყვის ჯემი და დააფარეთ მეორე მაკარუნი.

გემრიელად მიირთვით!

 

ტეგები:
მარწყვი ჩიზქეიქი მაკარუნი ნანახია: 2325